Proton Türkiye Forum

Proton Türkiye Forum sayfalarına hoş geldiniz!
Seviyeli sohbet ve bilgi aliş verişi için doğru adresdesiniz!
Hemen üye ol aramıza katıl!

Uyarı: Yeni üye olanların belirttikleri e-posta adresine gelen aktivasyon (hesabı etkinleştirme) mesajına dikkat etmeleri önemle rica olunur.

Protoncular burada buluşuyor, konuşuyor, bilgi paylaşıyor. Türkiye'deki Proton Kullanıcıları burada! Sen neredesin? Türkçe Proton Forum

Proton Türkiye Forum      Lütfen kurallar dışına çıkmayalım!             Yeni mesajlar için Tıkla!
  • Cevap Gönder

Fuar 11 gün satış 1,388 adet!

Paylaş

admin
Yönetim
Yönetim

Fuar 11 gün satış 1,388 adet!

Mesaj tarafından admin Bir Perş. 17 Ara. 2009, 20:10

Proton geçtiğimiz ay düzenlenen Thailand International Motor Expo 2009 katılımcıları arasında yer aldı. Proton marka olarak Taylant piyasasına gireli daha 3 sene dolmadı ama elde ettiği siparişler ile fuar süresince en çok satan 6.marka olmayı başardı! Fuarda en çok satılan Proton aracı Exora modeli oldu. 825 adet sipariş alan Proton Exora modeli bu sayede %60 oranına ulaşmış oluyor, ardından 270 adet ile Savvy modeli ve 155 adet ile Persona CNG listede yer almış durumda. Persona CNG fabrika çıkışı LPG modeli olarak tanımlanabilir.

Fuarda sergilenen Proton Exora modeli

gen2r3
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Geri: Fuar 11 gün satış 1,388 adet!

Mesaj tarafından gen2r3 Bir Perş. 17 Ara. 2009, 20:15

admin demiş ki:Proton geçtiğimiz ay düzenlenen Thailand International Motor Expo 2009 katılımcıları arasında yer aldı. Proton marka olarak Taylant piyasasına gireli daha 3 sene dolmadı ama elde ettiği siparişler ile fuar süresince en çok satan 6.marka olmayı başardı! Fuarda en çok satılan Proton aracı Exora modeli oldu. 825 adet sipariş alan Proton Exora modeli bu sayede %60 oranına ulaşmış oluyor, ardından 270 adet ile Savvy modeli ve 155 adet ile Persona CNG listede yer almış durumda. Persona CNG fabrika çıkışı LPG modeli olarak tanımlanabilir.

Fuarda sergilenen Proton Exora modeli

türkiyede tık yok Evil or Very Mad

gökberk
Yönetici
Yönetici

Mesaj tarafından gökberk Bir Perş. 17 Ara. 2009, 20:22

Türkiye'de Proton'un pazarı da yok ama

VendETTA
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından VendETTA Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 08:58

İşte pazarlamanın önemi...Ulumotor inleyen motor olur böyle giderse..fiyat tanıtım ayarlayın kardeşim be..yerlerde sürünüyosunuz.nasıl para kazanıyosunuz anlamıyorum ki..

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 12:52

ısı bılmeyen adamlara dıstributorluk verırlerse olcagı bu.adamların koskaca ıstanbulda ıkı tane bayısı var.bırı avrupa yakasında kendı yerlerı dıgerı anadolu yakasında bı bayı.protonun web sıtesınde yetkılı satıcılar bolumunde uc bayı gozukuyor.sefakoydekı yerlerı kapandı oto camcı oldu.adamların sıtesıne bak satrıa neo olsun chancellor saga modelı olsun halen cok yakında turkıye yollarında dıye duruyor.barı sıteye koymayında geldıgınde koyarsınız resımlerı bılgılerı.ulumotor bu ısı bılmıyor..

VendETTA
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından VendETTA Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 13:43

aynen öyle..ulumotor sahiplenmedi atak yapma niyeti de yok protonla.yazıklar olsun başka diyecek bişey yok.bari distrübitörlüğü bırakın da başka bir firma alsın adam akıllı.anadolu doğuş falan olsa şimdiye kadar ortalıkta proton bereketi olurdu.şahsuvaroğlu sangyong getirdi reklamla haberle işi götürdü.ulumotor hala başkalrını izliyor.

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 14:46

ulumotor acıklama yapmıstı proton fabrıka kurcak turkıyede,turkıye uzerınden avrupaya acılcakmıs.hepsı laf.ulumotor beceremez bu ısı.tanıdıgım ozel proton servısınden duyduguma gore proton ulumotoru devre dısı bırakıp kendısının dırek turkıyede ılgılenecegını duydum.turkıyede fabrıka kurma planları varmıs.ulumotordan memnun degıllerdır.mazda da devre dısı bıraktı ve dırek kendı pazarlıyor turkıyede.

iproton
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından iproton Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 15:00

Arkadaşlara tamamen katılıyorum. Protonun hiçbir arabası sınıfının kerisinde değil. Türkiyedeki başarısızlık tamamen distrübitörlerin beceriksizliği. Türkiyede fabrika kurmaları proton için bence en iyi seçenek. Türkiye her ne kadar kandi markası olmasada otomotiv üretimindeki artışta en büyük ivmeye sahip olan ülke. Ayrıca türkiyedeki kalite her geçen gün artıyor. Buraya gelirse Proton ihya olur.

iproton
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından iproton Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 15:12

VW ticari, chery, gely, proton Bunların hepsi için "Türkiyede fabrika açacak" diye haberler var. Ancak şu aşamada bildiğim kadarıyla Chery somut adımlar atmış durumda.

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 15:43

ınsallah proton fabrıka kurmadan once ya daha ıyı bı fırmaya dıstrıbutorluk verır ya da kendı pazarlar.ulumotorda gorsun pazarlama nasıl yapılıyor.

matgab
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından matgab Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 18:40

kendi pazarlasın, mesela ingiltere ve avusturalyada kendi pazarlıyor ve çokta başarılı satış reklam grafiği var, neden bizdede öyle olmasın? zaten ulumotor kia satıyor, o yeter onlara Twisted Evil

iproton
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından iproton Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 18:50

Kia'nın distrübitörü ÇELİK MOTOR olsa gerek. Ben öyle biliyorum. Ulu motor Proton ve Mv Agusta,Cagiva,Husqvarna motorsikletlerinin distrübitörlüğünü yapıyor. Beceriksizliği burdanda belli. Bu motorlar Türkiyede ne kadar satılıyor acaba!?

admin
Yönetim
Yönetim

Mesaj tarafından admin Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 18:54

iproton demiş ki:Kia'nın distrübitörü ÇELİK MOTOR olsa gerek. Ben öyle biliyorum. Ulu motor Proton ve Mv Agusta,Cagiva,Husqvarna motorsikletlerinin distrübitörlüğünü yapıyor. Beceriksizliği burdanda belli. Bu motorlar Türkiyede ne kadar satılıyor acaba!?

evet distribütör çelik motor yani anadolu holding ama istanbul halkalıda bu ulumotor un kia ana bayiliği var!
ne garip bir çelişki, hem bir bayiliği var, yetmezmiş gibi proton gibi bir markaya distribütörlük yapmaya çalışıyor(!) ama bunu bir bayi havasında yaptığı için bir arpa boyu yol alamıyor...

iproton
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından iproton Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 19:05

Adamlar her çiçekten bal almaya çalışıyor herhalde.

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Çarş. 23 Ara. 2009, 21:05

ulumutorun halkalıdakı kıa bayısının ıcıne protonuda sıkıstırmıslar.ustkattakı camlara savvy gen2 falan yazmıslar ama gostermelık.bı showroomda ıkı marka var ve proton cok dıkkat cekmıyor ıcerde ancak merak eden olursa.cok yazık edıyorlar.protonun ulumotoru devre dısı bırakıp kendı pazarlarsa basarılı olacagına bende ınanıyorum en azından butcelerı var ve ıyı reklam yapabılırler.

iproton
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından iproton Bir Perş. 24 Ara. 2009, 00:03

Beğenmediğimiz JETFADIL bile ne biçim reklam yapmıştı. Şimdi biri arabamın markasını sorduğu zaman söylüyorum ve duyduğum cümle hep aynı: "Şu Fadılın getirdiği 5*5 arabalarmı. ya onlar başta iyi tutmuştuda sonra noldu?"

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Perş. 24 Ara. 2009, 10:52

fadılında hataları oldu cok buyuk konusmamalıydı.proton zamanında ımza dıye markayı tanıtmıstı turkıyede fabrıka kurcagını kac kısının calıscagını yurtdısındakı ulkelerede pazarlıcagını soylemıstı ve cok buyuk reklam yapmıstı televızyonlarda.bence yapardı ama bazı cevreler rahatsız oldugu ıcın fadıl bıttı.bı adım atarken saglam atacaksın.suan protonun dıstrıbutorlugu fadılda olsaydı suan emınım protonun pazarı cok ıyı olurdu.

matgab
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından matgab Bir Perş. 24 Ara. 2009, 19:09

imza fadılın fikriydi, proton markasından bağımsız bir proje
fadıl reklamın gücüne inanan biriydi, tıpkı günümüzde UFO diye bir ısıtıcı markasının yaptığı gibi! adam bi reklam bi reklam sanki yeni icat edildi! halbuki o tip ısıtıcılar quartz ısıtıcı adı altında satılıyordı onlarca yıldır..

ama ulumotor kendini bayi mantığından çıkaramadı! sanki reklamı başkası yapacak oda oturduğu yerden araba satıp para sayacak Evil or Very Mad çok yanlış bir yöntem içindeler

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Perş. 24 Ara. 2009, 19:58

ulumotor ısten anlamayan fırma.adamlar kendını heralde dıstrıbutor degıl galerıcı zannedıyor sanırım

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Perş. 24 Ara. 2009, 20:08

ulumotorun yuzunden kac tane bayı ve servıs kapandı

gökberk
Yönetici
Yönetici

Mesaj tarafından gökberk Bir Perş. 24 Ara. 2009, 20:47

Şu an proton Jetpa'nın elinde olsaydı çok farklı bir boyutta olurdu Türkiye pazarında...
Ve gerceklestırmek ıstedıgı İMZA projesi...Zamanına göre cok da güzel bir prototipti...ki geliştirilebilirdi ama olmadı...

VendETTA
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından VendETTA Bir Cuma 25 Ara. 2009, 13:39

söylediklerinize aynen katılıyorum.jetfadılın elinde olabilseydi hala proton bugün hyundai kia gibi dolaşırdı ortalarda ( sayı olarak ) araçların kalitesinden zaten şüphe yok.proton un merkezine msj atabilir miyiz acaba?resmi sitesi nedir?araştıralım.ingilizce metinler halinde gönderelim.bence dikkat edilir. çünkü ülkemiz şuanda otomotiv sektöründe çok büyük bir öneme sahip.protonun burda başarısız olması ortalama bir distribütörle bile mümkün değil ama ulumotor distribütör bile değil.

VendETTA
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından VendETTA Bir Cuma 25 Ara. 2009, 13:43

i.care@proton.com arkadaşlar bu adres protonun müşteri ilişkileri yönetimi merkezininmail adresi.buraya sıkıntılarımız ingilizce olarak yazalım.eminim ulumotora yazı yazmaktan daha iyi sonuçlar alırız.

VendETTA
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından VendETTA Bir Cuma 25 Ara. 2009, 13:56

Arkadaşlar ben msjımı yazdım. ingilizcem çok iyi değil ama yazdım umarım sonuç alırız. hep birlikte yazarsak sanırım daha çabuk sonuç alma şansımız olur.

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Cuma 25 Ara. 2009, 15:41

bende protona maıl cekmeyı dusunuyordum.ozellıkle satria neo modelı ıcın sıkayet etcektım.benım bı tanıdıgım var yabancı dılı gayet ıyı onun vasıtasıyla maıl cekcem bende.

admin
Yönetim
Yönetim

Mesaj tarafından admin Bir Cuma 25 Ara. 2009, 21:53

ben çok mesaj attım, sonuç fazla yok
en fazla ulumotor size gıcık oluyo scratch niye bizi geçip merkeze şikayet ediyorsun diye okadar

arada bir cevap geldiği oldu, mesela satria neo için ulumotor talep yok demiş bu yüzden soldan direksiyon üretilmeyecekmiş!! ne alakaysa, sonra bu saga için tarih ekonomik durgunluk yüzünden gecikmeye uğramış gibi farklı içerikte mesajlar geldi.

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Cuma 25 Ara. 2009, 22:01

haklısınız ama ulumotorda adam gıbı fırma olsun sıkayet etmesınler

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Cuma 25 Ara. 2009, 22:21

ulumotorun uydurması ne olcak sundan emınım satrıa neo cok satılır ama ulumotora ne oluyor anlamıs degılım.bı ısı beceremıyorlar.onların yuzunden guzelım arabadan mahrum kalıyoruz.resmen yalan soylemısler talep yokmus.sen bı getır arabayı ondan sonra rapor ver tutulup tutulmadıgını. ınsanlar bı arabayı yakından gormeden nasıl karar vercek kı.

iproton
Uzman Katılımcı
Uzman Katılımcı

Mesaj tarafından iproton Bir Cuma 25 Ara. 2009, 22:48

Şimdiye kadar türkiyede en çok araba satan firmalardan biri FİAT tır şüphesiz. Hele bir bakın elle tutulur, kaliteli adam gibi bir tane olsun arabası varmı. yok. Ama koç satıyor. Kia ve Hyundai markalarına bakın eskiden bunlarda kalitenin K'sı yoktu ama iyi pazarladılar şimdi artık dünya markası oldular. Hiç beceremiyorsanız taklit edin.

Muhammet
Profesyonel Katılımcı
Profesyonel Katılımcı

Mesaj tarafından Muhammet Bir Cuma 25 Ara. 2009, 22:50

protonda sorun yok ulumotor beceremıyor.bakalım ne olcak proton turkıyede
  • Cevap Gönder

Forum Saati Paz 21 Mart 2010, 23:49